JADŁOSPIS 15.01.2018 -19.01.2018


Data

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Alergeny

15.01.2018

Poniedziałek

Pieczywo pszenne, pieczywo z ziarnem, masło,

ser żółty,

szynka z beczki,

ogórek kiszony,

herbata z cytryną

Zupa brokułowa

z ziemniakami,

Pyzy z cebulką,

Kompot wieloowocowy

Kanapki z chleba dyniowego

z masłem

i twarogiem,

mleko,

jabłko

Śniadanie:

gluten,  mleko

Zupa: gluten,

seler, mleko

Drugie danie: gluten, jajko

Podwieczorek:

mleko,  gluten

16.01.2018

Wtorek

Pieczywo pszenne

pieczywo z ziarnem

z masłem,

dżem,  serek śmietanowy,

kakao,

mandarynka,

orzechy laskowe

Zupa jarzynowa z zacierką,

Pulpety w sosie pomidorowym

z ziemniakami,

surówka z kapusty pekińskiej, marchwi,

kompot wieloowocowy

Galaretka

z bananem

Śniadanie:

gluten, mleko, orzechy

Zupa:gluten,

Seler, jajko

Drugie danie:

gluten, jajko,mleko

Podwieczorek:

17.01.2018

Środa

Pieczywo mieszane

z masłem, szynka,

ser żółty,

sałata lodowa, papryka czerwona,

herbata z cytryną

Zupa grochowa

z ziemniakami,

Ryż z jabłkiem, śmietaną i cynamonem

kompot wieloowocowy

Jogurt naturalny

z  musli,

Śniadanie:

gluten, mleko

Zupa:

gluten, seler

Drugie danie:

Gluten, mleko

Podwieczorek:

mleko, gluten

18.01.2018

Czwartek

Pieczywo mieszane           z masłem,

dżem, miód,

zupa mleczna z płatkami owsianymi,

marchew, kalarepa

Zupa buraczkowa

z ziemniakami,

makaron z sosem bolońskim,

kompot wieloowocowy

Bułka grahamka

z  pastą

z soczewicy,

herbata owocowa

jabłko,

Śniadanie:

seler, gluten, mleko

Zupa: gluten, seler, mleko

Drugie danie:

gluten, jajko

Podwieczorek:

gluten, mleko

19.01.2018

Piątek

Pieczywo mieszane

z masłem,

jajecznica,

mandarynka, jabłko

herbata z cytryną

Zupa owocowa z makaronem,

Ryba smażona z ziemniakami,

Surówka z kapusty kiszonej,

marchwi i jabłka

Kasza manna

z sokiem jagodowym

Śniadanie:

gluten, jajko, mleko

Zupa: jajko, gluten,

Drugie danie:

gluten, ryba

Podwieczorek:

mleko, gluten

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: sól niskosodowa, pieprz,  ziele angielskie, liść laurowy, papryka słodka i ostra, majeranek, lubczyk. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, mleko i produktów pochodnych, soi, selera i gorczycy.