JADŁOSPIS 19.03.2018 -23.03.2018

Data

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Alergeny

19.03.2018

Poniedziałek

Pieczywo pszenne,

pieczywo z ziarnem,

masło,

ser żółty,

kiełbasa żywiecka,

sałata,

herbata z cytryaną

Zupa buraczkowa

z ziemniakami

z ziemniakami,

makaron z twarogiem

i śmietaną,

Kompot wieloowocowy

Jogurt owocowy

Śniadanie:

gluten,  mleko

Zupa: gluten,

Seler,mleko

Drugie danie: gluten, mleko, jajko

Podwieczorek:

mleko, gluten

20.03.2018

Wtorek

Pieczywo pszenne, pieczywo z ziarnem, masło,

dżem, serek śmietankowy

kakao,

orzechy włoskie, kalarepa

Zupa jarzynowa z zacierką,

Pulpety z udźca indyka w sosie śmietanowym, ziemniaki,

surówka z kapusty i marchwi,

Kompot wieloowocowy

Gofry ,

Herbatka owocowa

jabłko

Śniadanie:

gluten, mleko, orzechy

Zupa:gluten,

seler, mleko, jajko

Drugie danie:

Gluten, jajko

Podwieczorek:

gluten, mleko,

jajko

21.03.2018

Środa

Pieczywo mieszane,

z masłem,

szynka z indyka,

ser żółty,

papryka, ogórek kiszony

herbata z cytryną

Zupa z soczewicy czerwonej

z ziemniakami,

placki z jabłkiem,

kompot wieloowocowy,

banany,

Rogal maślany,

mleko

mandarynka

Śniadanie:

gluten, mleko

Zupa:

gluten, seler

Drugie danie:

gluten, mleko, jajko

Podwieczorek:

mleko, gluten, jajko

22.03.2018

Czwartek

Pieczywo pszenne,

pieczywo z ziarnem

i z masłem,

dżem,  miód,

zupa mleczna z płatkami ryżowymi,

jabłko

Zupa brokułowa

z ziemniakami,

gulasz z wołowiny, kasza jęczmienna i gryczana,

surówka  z buraczków

i cebuli,

Kompot wieloowocowy

Sałatka

owocowa

z jogurtem

Śniadanie:

gluten, mleko

Zupa: gluten, seler,mleko

Drugie danie:

gluten, seler

Podwieczorek:

mleko

23.03.2018

Piątek

Pieczywo mieszane

z masłem,

parówki z szynki,

ketchup,

herbata z cytryną,

kiwi, marchewka

Zupa owocowa z makaronem,

Ryba smażona z ziemniakami,

Surówka z kapusty kiszonej,

marchwi i jabłka

Kanapki z chleba

z dynią z masłem

jajkiem,

mleko

jabłko

Śniadanie:

gluten, mleko,

Zupa:

jajko, gluten

Drugie danie:

gluten, ryba

Podwieczorek:

mleko, gluten jajko

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: sól niskosodowa, pieprz,  ziele angielskie, liść laurowy, papryka słodka i ostra, majeranek, lubczyk. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, mleko i produktów pochodnych, soi, selera i gorczycy.